Огнеборци спасиха бедстващи гълъби насред Ловеч

13:50, 23 май 18 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Необичайна спасителна акция проведоха служители на ловешката пожарна насред центъра на града във вторник, освобождавайки стотици гълъби от плен, оставени да умрат от глад и жажда, съобщи ''24 часа''.

"Това са нашите птици, които свободно се разхождат из градската градина и между хората без страх", каза Валентина Валериева, на чиито сигнал реагираха огнеборците.

Преди пет дни някой решил да се саморазправи с пернатите, обитаващи от 10 години таванското помещение на сграда в центъра на Ловеч.

Жената забелязала, че отворите, през които гълъбите се прибирали в дома си са закрити от прецизно направени решетки.

"Не мога да опиша каква гледка са останалите отвън птици, носещи храна в човките си за затворени вътре. Там има и техни малки, защото сега е периодът на популация. Някои се заклещваха в решетката и биеха с криле, за да се освободят", разказа потресената жена.

Потърсила съдействие от няколко институции, но никой не откликнал на молбата й да спасят обречените на смърт гълъби. Директорът на ОД на МВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов лично се ангажира със случая. Шефът на РДПБЗН ст. комисар Владимир Кацарски също прояви разбиране и разпореди негови служители да премахнат преградите.

Вътре бяха открити множество мъртви птици, не дочакали спасителите, но повечето все пак бяха оцелелите.

"Безкрайно съм благодарна на тези сърцати мъже, които помогнаха - не вярвах, че това е възможно", каза просълзена Валя. И допълни за всички роптаещи срещу съществуването на птиците, че би трябвало да се намери хуманен начен да бъдат изкарани навън и тогава да се поставят решетки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама