Летните ремонти по пътищата в страната приключват до средата на юни

14:00, 04 юни 18 25 831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Летните ремонти по републиканските пътища ще приключат до средата на месец юни, обяви в Шумен министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. До дни приключва ремонтът на участък от Автомагистрала "Тракия", от 160-ия до 140-ия километър.

Според регионалният министър най-активите месеци за строителни дейности по пътищата на страната са през май и юни. Ремонтните дейности са обозначени с нужната сигнализация. Николай Нанков уточни, че обходните маршрути са обявени на сайта на АПИ. Единствено през цялото лято ще продължат ремонтите на мостовите съоръжения на "Хемус".

"Мостовото съоръжение е в трагично състояние, това е 36-и километър, правят ремонт, затова хората преминаващи през него не виждат работници. Това малко ги дразни. Получавам постоянни сигнали. Прави се ремонт на долното стоене-колоните и фундаментите на моста. Ечемишка и Витиня, десните тръби също ще бъдат отремонтирани. Ремонт на "Хемус" на територията на Шуменска област посока Варна ще приключи най-късно до 22 юни", обясни той пред БНТ.

 "Реалистичен вариант е до септември строителството на 16-те километра от пътен възел Белокопитово до възел Буховци да започне. Оптимистичният вариант е още сега през юли. Имаме избрани строители, така че всичко е готово", каза Нанков. В момента се строят 9 км от Ябланица към пътен възел „Боаза“ край Тетевен - за година и 4 месеца сме готови с тази отсечка.
 
Междувременно почти привършихме с проекта за 52-та километра от разклона Ловеч-Плевен. Там препроектирахме, за да спестим между 200 и 300 млн. лева. Ще стартираме с тръжните процедури от края на тази година. Т.е. от 2019 г. ще строим нови 52 км за около година и 7-8 месеца, каза министърът.
 
Той добави, че най-късно през август тази година ще стартира тръжната процедура за 85 км - участъка между разклона Ловеч-Плевен до Русе-Бяла. Подобно на участъка Белокопитово-Буховци - проектиране плюс строителство. Цялото трасе ще е разделено на три отсечки, стана ясно от думите на министъра, предаде NOVA.
 
През 2019 г. ще се стартират и тръжни процедури за  участъка от Велико Търново към Буховци.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама