Награждават младеж от Ловеч с награда за благородство и доблест

19:30, 11 юни 18 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната младежка награда за проявени благородство и доблест е учредена през 2017 г. и се връчва за първи път през 2018 г. за отличени деца и млади хора до 20-годишна възраст в качествата благородство, доблест, милосърдие, гражданска отговорност.

Между отличените е Давид  Деянов Давидов, (18 г.) от Ловеч. Той е дългогодишен доброволец на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ Ловеч и на Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека. Давид е сред младежите, които са основен двигател на инициативите „Забавно лято“ и „Лятна читалня“. Организатор и водещ на благотворителния концерт „Аз съм част от този свят! Аз мога! Повярвай в мен!“. Организатор на кампанията „Коледа за всяко дете“, в която подпомага набирането на средства и раздаването на подаръци за 50 деца от Ловеч.

Давид е ученик в 12 клас в ППМГ и през свободното си време също така работи с деца със специални образователни потребности, ангажира се с образователни инициативи и серия от публични прояви за общността на Ловеч и региона.

На 30 юни на Давид официално ще бъде връчена значка „Посланик на библиотеката“.

Учредители на наградата са Държавна агенция за закрила на детето, Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски Орден – България, Фондация  „Българска памет – братя Диневи и физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. Националната младежка награда за проявени благородство и доблест се връчва ежегодно.

Годишната церемония по награждаването се домакинства любезно от Н.В. Симеон Сакскобургготски в Резиденция Врана, а от 17 часа днес е награждаването на отличените 19 деца за 2018 година с отличителен знак на наградата от Н.В. Симеон Сакскобургготски.

На награждаването ще бъдат представени ръководствата на Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и представители на местната власт, посланиците на Суверенния Малтийски Орден, Германия, Франция, Представители на дамския дипломатически Клуб на приятелството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама