Задържаха двама от ромите, нападнали с ножове и брадви работници в Угърчин

08:30, 12 юни 18 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията задържа двама от тримата роми, нападнали с ножове и брадви работници в училище в Угърчин. Входовете на Угърчин се охраняват от части на жандармерията.

Напрежението в града възникна, след като вчера трима роми нападнаха с ножове и брадва строителни работници и пребиха възрастен мъж и жена.

Заместник-кметът на Угърчин Мария Динова поясни, че обстановката в града е спокойна. Според източници на БНР обаче, след инцидентите напрежението е ескалирало с цел отмъщение и затова се е наложило да се търси съдействие от жандармерията.

„Имало е запалена къща. Пожара е потушен. Няма жертви. Обстановката е спокойна. Няма напрежение.“

Младежи от града разказаха, че ромските своеволия са често явления, пострадалите са много, но извършителите остават безнаказани.

„Циганинът се е напил, влиза в едно заведение, ти го гониш, защото е пиян, и започва да прави проблеми. Той ти вади нож и те дупчи. В училището влиза с нож. В кафето заплашват кръчмаря с нож - взимат една каса с бира и оборота, и си тръгват. И къде е тази полиция? Тичат да дупчат шефа на полицията… Каква е тази държава?“, питат хората от Угърчин пред БНР.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама