Обвиниха служителка в клиника и пациенти за държане на наркотични вещества в Плевен

16:05, 12 юни 18 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима за държане на наркотични вещества. Обвинението срещу тях е за това, че на 11 октомври 2017 г., без надлежно разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в Ловеч, жена разпространила и на второкласен път II-35 на входа на Плевен, те държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 5613 милиграма метадон алкалоид сол на стойност 70,72 лева, предаде ''Дарик''.

Жената работила в клиника в Ловеч, като част от трудовите функции били да раздава срещу подпис високорискови наркотични вещества на пациенти на лечебното заведение (терапевтична доза). Двама били включени в метадоновата програма.

По време на посещенията си в клиниката двамата изградили отношения на доверие с работещата там жена. На 11 октомври 2017 г. обвиняемата предоставила  на двамата полагащите им се дневни дози метадон, но освен тях им дала и още 5613 милиграма метадон алкалоид сол, които двамата и имали намерение да продават на зависими от наркотици лица в Плевен. След това двамата си тръгнали.

По пътя за Плевен те били спрени за проверка от служител на Второ РУП-Плевен, при която се установило наличието на наркотик. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама