Арестуваха общинския съветник от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова

11:25, 13 юни 18 / Политика 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съветник от групата на ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова е задържана за 72 часа с обвинение за длъжностно престъпление като служител в дирекция „Бюро по труда“ в Ловеч.

Йовка Тодорова е привлечена като обвиняема за извършване на рекламна дейност с цел имотна облага чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, която е извършвала обучението под формата на ваучери на значителна стойност.

Нанесените щети за Агенцията по заетостта са за над 117 000 лева.

Ето официалната информация от Окръжна прокуратура-Ловеч, в което името на Тодорова не се споменава:

В Окръжна прокуратура-Ловеч е образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление, затова че длъжностно лице от Дирекция „Бюро по труда“-Ловеч за период от една година не е изпълнило служебните си задължения във връзка с дейност по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта, с цел да набави за другиго имотна облага и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта. Неизпълнението на служебните задължения се изразява в извършване на рекламна дейност, чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване, с необходимите реквизити, на констативни протоколи за присъствие на обучаеми лица при извършване проверки на място, неизвършване на контролни проверки, съгласно план-график. В резултат на тази дейност, е получена облага за фирмата, която е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама