ГДБОП разби наркомрежа в Плевен и Ловеч (СНИМКИ)

12:30, 13 юни 18 25 956 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, е неутрализирана при спецоперация на ГДБОП. Реализацията е под ръководството на Специализираната прокуратура. В резултат на предприетите действия в къща в село Изворче са задържани трима мъже на възраст 23, 39 и 46 години и 30-годишна жена. 

Специализирана полицейска операция е проведена на териториите на Плевен и Ловеч под ръководството на Специализираната прокуратура. В нея са участвали служители на ГДБОП, колегите им от Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, служители на сектор „Специални операции“ – ГДБОП и полицаи от областните дирекции в Плевен и Ловеч. 

В рамките на операцията в Плевен са били засечени два автомобила - „Ситроен Берлинго“ и „Мицубиши“, и задържани двамата водачи – на 40 и 50 години. Извършени са процесуално-следствени действия на пет адреса и пет автомобила, в които са открити и иззети: марихуана, екстази, метамфетамин и амфетамин, както и електронни везни, 2800 лева, множество документи, мобилни телефони, преносим компютър и СИМ-карти. 

На шестимата задържани са повдигнати обвинения за престъпления по чл.321, ал.3 във вр. с ал.2 от НК и с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.321, във връзка с чл.354 а от НК.  Работата по документирането му продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама