Ловешката общинарка остава в ареста

14:48, 15 юни 18 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът реши да остави за постоянно в ареста общинската съветничка Йовка Тодорова, след изтичането на 72 часа от задържането й в петък.

Тодорова пристигна в съдебната зала видимо спокойна - поведението й бе овладяно, независимо от белезниците на китките й. Във вторник вечерта тя бе привлечена като обвиняема за длъжностно престъпление и злоупотреба със средства по програми на Бюрото по труда в Ловеч, където работела, съобщи ''24 часа''.

Адвокат Стефан Гецов изтъкна, че няма категорични доказателства за вината на подзащитната му и настоя за по-лека мярка "подписка" или "домашен арест". Магистратите не проявиха снизходителност, независимо от чистото минало на обвиняемата и че няма опасност да се укрие, или да повлие на свидетели. Пренебрегна и желанието й: "Искам да съм до децата си", единственото, което каза пред съда.

Решението може да бъде обжалвано пред Великотърновския апелативен съд в тридневен срок.

"Това е политическа поръчка - ще обжалваме", категоричен бе адвокат Гецов.

Като експерт в Бюрото Йовка Тодорова ръководела отдел, отговарящ за програмите, по които се провеждат шофьорски курсове на безработни. Изготвяла списъците, в които фиктивно се водели "мъртви" души, или пък реално проведените учебни часове били по-малко. Неизпълнението на служебните й задължения се изразявало и в извършване на рекламна дейност, чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма. В резултат на тази й дейност, фирма "Петър Спасов", получила ваучери за 117 300 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама