Стоянка Мутафова гостува на град Левски за рождението на Парцалев (СНИМКИ)

17:00, 18 юни 18 / Култура 25 799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова гостува в град Левски на рождения ден на големия Георги Парцалев, където в негова памет всяка година се провеждат „Празници на изкуствата Парцалев”.

Кметът на Община Левски Любка Александрова връчи почетен плакет на 96-годишната актриса. "Да знае, че град Левски, както е град на Парцалев, така е и неин град", изтъкна Александрова.

Почетен плакет от Община Левски получи и Мария Грубешлиева – Муки, дъщеря на Стоянка Мутафова и автор на биографичната книга с изключителен успех „Добър вечер, столетие мое”.

„Много се вълнувам, защото много се обичахме и много бяхме заедно откакто се създаде сатирата в театъра до неговата кончина. Такава ни беше работата, но никога не се скарахме и нищо не можа да ни раздели, въпреки че се опитаха … Нашата връзка никога не се разпадна, докрай се обичахме, затова никога не мога да го забравя. Той е
до мен някак си, сънувам го и понякога го усещам и си говорим…. Имаше някакъв драматизъм в него, богато интелигентен човек и много надарен…”, развълнувано сподели Стоянка Мутафова.

Председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова връчи поздравителенни адреси от името на НЧ „Георги Парцалев-1901” с благодарност за съдействието и подкрепата за осъществяване на "Празници на изкуствата Парцалев" - 2018 на почетните гости и кмета на общината.

Прочетени бяха кратки откъси от биографичната книга „Добър вечер, столетие мое”. Спoмeнитe нa лeгeндaтa нa бългapcĸия тeaтъp Cтoянĸa Myтaфoвa се пpeплитaт с личните и откровения и житейска философия на интелигентния и търсещ човек в близо 400 страници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама