Завърши подготовката на 36-и контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан

15:00, 21 юни 18 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен успешно завърши подготовката на 36-и контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Изпитите и сертификацията се проведоха в Единния център за начална подготовка в града, съобщи БНР.

Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в Щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Веселин Василев, помощник национален командир за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник национален командир за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а командир на ротата за охрана е майор Велин Кехайов.

Международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО. 

Тържественото изпращане е на 22 юни на централния площад “Възраждане“ в Плевен от 15 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама