Избягалият затворник в Ловеч е имал съучастник (ВИДЕО)

12:34, 22 юни 18 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осъденият за блудство Борис Ангелов Иванов, който вчера избяга от външен обект, е имал съучастник. Това става ясно от запис на охранителна камера, които показа бТВ.

Вчера мъжът, който излежава присъдата си в общежитие към Ловешкия затвор, се „отклони” от работата си в халета близо до главния път Ловеч - Троян.

Според първоначалната информация след около два часа работа той тръгнал да бяга, а останалите затворници на обекта опитали да го спрат. Кадрите обаче показват, че малко след това Иванов и неустановен още мъж пресичат жп линията на 50 м от работното място. Двамата продължават да се движат към главния път Ловеч - Троян, където вероятно ги е чакал автомобил.
 
Издирването продължава и днес, в акцията участва и хеликоптер.

Комисия от Министерството на правосъдието ще провери днес в Ловеч обстоятелствата около отклонилия се затворник, съобщи зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов, който предостави информация по искане на групата на БСП.

"Вероятно се касае за грешна преценка на ръководството на затвора дали този човек да бъде пускан на работа на открит външен обект", посочи Проданов.
 
Избягалият Борис Иванов излежава 13-годишна присъда за блудство и други престъпления. От няколко дни бил преместен в затворническо общежитие. Мъжът е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. С нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татуировка - червена целувка.

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат, да сигнализират на тел. 112 или във всяко поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана, уверяват органите на реда.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама