Ловешката болница вече е с ново ръководство

16:15, 22 юни 18 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Болницата в Ловеч от днес е с ново ръководство. На състоялото се общо събрание на акционерите на лечебното заведение беше избран нов Съвет на директорите, който се очаква да изведе болницата от тежкото ѝ състояние, съобщи БНР. 

Новото ръководство на болницата добре познава всичко, което се случва с лечебното заведение. В Съвета на директорите вече влиза д-р Цветолюба Генкова. Тя дълги години беше директор на Регионалната здравна инспекция в Ловеч и добре познава както проблемите, така и персонала на болницата. 

В Съвета на директорите влизат още досегашният прокурист на болницата д-р Ченко Чалъков, който имаше тежката задача да се справя със ситуацията през последните месеци, в които имаше и протести на работещите там заради неизплатени заплати. Благодарение и на неговите усилия те бяха изплатени. Третият човек в Съвета на директорите е д-р Румяна Нановска, досегашен заместник-директор на болницата, която ще бъде изпълнителен директор на лечебното заведение.

През последния месец задълженията на болницата са намалели значително. Текущите задължения от 7 800 000 лева са намалени на 4 милиона лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама