Разследват телефонна измама с 11-годишно момиче в Плевен

14:05, 25 юни 18 25 883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама участници в телефонна измама са установени от плевенски криминалисти. На 24 януари, в Първо РУ-Плевен е получен сигнал от 49-годишна плевенчанка, затова, че 11-годишна е измамена по телефона от непознат. Мъжът се представил за лекар и под претекст, че майка й е претърпяла пътно-транспортно произшествие и има нужда от спешна операция, я накарал да изхвърли през терасата на жилището сумата от 3000 /три хиляди/ лева, 620 /шестотин и двадесет/ евро, три златни мъжки пръстена и една златна мъжка гривна с неустановен грамаж, предаде ''Дарик''. 

В хода на проведените оперативно- издирвателни мероприятия е установен и задържан мъжът, който лично е взел парите и златните накити – 41- годишен от град Варна. Изяснено е, че той е бил подпомаган пряко от друг варненец – също на 41 години.

Към настоящия момент, двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление. Разпитани са като такива първоначално пред служебни защитници, а впоследствие и пред упълномощен лично от тях защитник.

Признават вината си и желаят наказателното производство срещу тях в Районен съд- Плевен да се води по реда на съкратеното съдебно следствие. По случая са работили служители на сектор "ПКП" - ОД на МВР-Плевен и разследващ полицай под ръководството на прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама