Автомобилни и тежкотоварни превозвачи излизат на протест

07:50, 04 юли 18 25 1619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобилни и тежкотоварни превозвачи ще протестират в столицата в подкрепа на Законопроекта за Българска автомобилна камара. Между 11 и 17 часа по бул. „Цариградско шосе“, в двете посоки на движение, от кръговото на 4-ти км. до кръстовището с бул. „Димитър Пешев“ и обратно, ще бъдат паркирани товарни автомобили и автобуси.
 
От 11.00 часа пред храм-паметника ”Александър Невски” пък ще бъдат паркирани 100 автобуса.
 
Недоволството се организира от Съюза на международните превозвачи (СМП) и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи (БАСАТ). Ще се присъединят и превозвачи в други градове на страната, сред които Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Велико Търново, Плевен, Ямбол, Свиленград, Сандански и Враца.
 
Протестите са мирни и не предвиждат затваряне на пътни артерии и блокади. Целта е да бъде заявена категоричната подкрепа на значителна част от бранша за обединението на сектора чрез  Закон за Българската автомобилна камара, посочват организаторите.
 
Представители на бранша, които на 25 май протестира срещу Законопроекта за Българска автомобилна камара, вече огласиха вижданията си за обединение на сектора. Те изтъкнаха, че това не може да стане чрез закон, който задължава превозвачите да членуват в камара, а единствено на доброволни начала чрез конфедерация. Законопроектът беше изтеглен след среща на премиера Бойко Борисов с протестиралите на 25 май превозвачи. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама