Дават старт на 24-тия национален поход „По стъпките на Апостола”

09:00, 12 юли 18 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 200 души се включват в тазгодишния 24-ти Национален поход „По стъпките на Апостола”. Най-възрастните – на 72 години, са един от основателите на похода и почетен председател на Общински комитет „Васил Левски” Васил Копчев и карловецът Васил Чардаклиев, родственик на Левски. Най-малък от участниците е Йордан Хаджиев, който през август ще навърши 3 годинки, но се включва в похода за втори път. Сестричката му пък предстои да направи 10 години като за нея това ще е шести поход.

Около 120 са походниците от Плевен, сред учениците най-многобройни са представителите на Математическа гимназия „Гео Милев”. Има групи и от градовете София, Карлово, Видин, Никопол и др. Участниците са разпределени в 7 лъча, единият от тях се казва „Сила” и включените там ще имат екстремни преходи по 7-8 часа дневно. Традиционен е и лъчът на т. нар. „ветерани” - включилите се в него имат поне по 3 прехода и са представители на три поколения от семейство, доказващи приемствеността в инициативата. 

Официалният старт на тазгодишното издание на инициативата е в 18.30 часа пред паметника на Васил Левски в Плевен. Първата група ще тръгне на 13 юли. Участниците от различните лъчове ще се съберат в Карлово на 18 юли. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама