Щети и наводнения след валежите в Ловешко (СНИМКИ)

13:27, 09 юли 18 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два сигнала за бедствия заради валежите са приети в Община Ловеч, съобщават от там. В с. Радювене местната бара е препълнена от водосбора на близките дерета и през нощта срещу понеделник е заляла част от къщи и стопански постройки. Удавени са дребни селскостопански животни, има повредено имущество. Бедстващи хора няма.

В с. Соколово поройна вода е отнесла настилката на една от улиците. В Ловеч вчера следобед екип на общината и доброволци на два пъти укрепвали плаващата сцена в река Осъм до Покрития мост в центъра на града.

Други значими щети и повреди не са нанесени. Наводнените участъци от градските улици са били отводнени в рамките до половин час, като шахтите са били почистени веднъж и предстои ново почистване. Критичните участъци и предприетите действия са посетени от кмета Корнелия Маринова и заместника й Даниел Колев. Съставена е комисия, която ще опише щетите в пострадалите райони.

Падналото количество дъжд в неделя през деня е 39 л/кв. м, а през нощта – 21 л/кв. м по данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама