Плевен осъди до живот двама крадци, взели над 92 хил. лева и убили мъж

17:45, 09 юли 18 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доживотни присъди получиха от Окръжния съд в Плевен двама извършители на грабеж, придружен с убийство, в град Левски. Разследването бе извършено от Окръжната прокуратура в Плевен, съобщиха от ведомството.

"Доживотен затвор без замяна" е присъден на подсъдим с инициали И. З., "доживотен затвор" е даден на подсъдимия В. Н. Третият подсъдим - Т.М. е получил присъда 20 години затвор. Техният съучастник - подсъдимата Н. М., е получила условна присъда - три години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.

Съдът в Плевен е признал за виновни тримата подсъдими /И. З., Т. М. и В. Н/, които на 30 декември 2016г. в гр. Левски в съучастие, са отнели златни накити, чуждестранна валута и сумата от 38 294,35 лв. - всичко на обща стойност 92 259,75 лв. Те били притежание на К. И. и Г. И. от гр. Левски. Извършителите влезли през нощта в жилището на притежателите на златото и парите, като употребили сила - единият от пострадалите е убит, а вторият - получил тежка телесна повреда.

Обвиняемата Н. М. укрила част от откраднатите пари и накити на стойност 88 359,75 лв., а на 13 януари 2017 г. в Плевен спомогнала с част от тях - 20 000 лв., да бъде закупен лек автомобил, като укрила че парите са придобити чрез престъпление.

Присъдите подлежат на обжалване пред Апелативен съд - В. Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама