Жълт код за дъждове в осем области от Централна България

07:15, 10 юли 18 25 1224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И вторник ще донесе проливни дъждове в някои части на страната. Жълт код за дъждове и гръмотевици е обявен за осем области, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за Плевен, Велико Търново, Русе, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Сливен и Търговище.

През следващото денонощие ще продължи на много места в страната да има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-значителни ще са валежите отново през нощта в Централна България, а по-късно през деня те ще започнат да спират, а облачността да намалява. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури между 23° и 28°, в София около 23°.

Над планините облачността също ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Хладно, с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на въздуха ще е 26-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама