Пожарни екипи реагираха на над 150 сигнала след падналите дъждове в страната

14:55, 10 юли 18 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-много са сигналите за територията на областите Ямбол, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и град София;няма данни за пострадали и бедстващи хора.

За последните 24 часа пожарните екипи в цялата страна са реагирали на над 150 сигнала, свързани с усложнената метеорологична обстановка. Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 29 произшествия. Най-много са сигналите за територията на областите Ямбол, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и град София. Няма данни за пострадали и бедстващи хора.

Област Ямбол. Около 40 са сигналите постъпили в Регионалната дирекция на пожарната. По-голямата част от тях са за наводнени, в следствие на интензивни валежи, мази и приземни етажи в село Роза. На място има екипи на пожарната, които изчакват водата да се отече, за да започне отводняване.

Област Враца. От град Мизия са подадени 16 сигнала за наводнени мази и приземни етажи. На място действат екипи с хидромодул от РДПБЗН- Монтана. Към 13 часа яз. „Рогозен-1“ прелива с 3м3/с. . Обявено е бедствено положение от кмета на общината.

София – град. Екипите на Столичната пожарна са получили десетки сигнали за наводнени приземни етажи на жилища, основно в зоната на Малинова долина и кварталите около южната дъга на Околовръстния път. Към момента са отработени 12 от получените сигнали.

Област Ловеч. Продължава отводняването на 50 имота в село Катунец. Вчера придошлите води на река Катунешка заляха две мостови съоръжения, водещи към квартал с 40 жители. Осигурена е доставка на храна, вода и медикаменти.

Област Плевен. На територията на общините Червен бряг и Плевен са постъпили 12 сигнала за наводнения. Нивото на водата в малкия язовир на с. Ракита е спаднало с над 10 см., продължава да прелива в язовир „Стопански двор“. Обстановката постепенно се нормализира.

Област В. Търново. До момента в дежурната част на пожарната служба са получени 6 сигнала за наводнени имоти, в следствие от падналите обилни валежи. Наводнен е и част от  четвъртокласен път между жп гара Джулюница и село Бреговица. Към момента всички получени сигнали са отработени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама