Очаквания за добра реколта на пшеница като количество и качество

12:30, 20 юли 18 25 2093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 70% от пшеницата в България са ожънати, а очакванията са добивите от тазгодишната реколта да достигнат 5,5 милиона тона. Това каза председателят на Асоциацията на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева за БНР. 

Според нея, реколтата ще бъде добра и като количество, и като качество. 

На въпрос дали ще се отразят новите цени на тока и газа върху цената на насъщния председателят на Асоциацията на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева отговори: "Към момента ние работим с преходните запаси от пшеница - реколта 2017 г. Истина е, че в последните месец и половина цената на пшеницата се покачи с около 10%. Всеки хлебопроизводител е повишил своите разходи по производството на хляб".

"Иначе безспорно цените ще вървят нагоре. На хляба също. Но независимо от това, хлебопроизводството не е субсидирано нито от държавния, нито от европейския бюджет. Не може да има единна цена на хляба. Защото себестойността на хляба за всеки хлебопроизводител е абсолютно различна и негово е решението какъв маркетингов подход да използва за реализацията на продукцията си", коментира още Кукушева. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама