Засилени мерки в Ловешко срещу пренасяне на зарази по животни и птици

15:00, 26 юли 18 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Ловешка област се предприемат засилени мерки срещу възникването на огнища и разпространението на заразни болести - африканска чума по свинете, чума по дребните преживни животни и инфлуенца при птиците. Те били набелязани по време на заседание на областната епизоотична комисия, свикано от областния управител Георги Терзийски, съобщават от администрацията му.

По негова заповед ще бъдат организирани постови дежурства и проверки от служители на ОД на МВР в подходите към област Ловеч в определени часови диапазони за засилване контрола и предотвратяване на нерегламентирано превозване на животни, като се изискват необходимите документи за извършването на превоза на такива.

На заседанието е било решено още кметовете на населените места и кметските наместници от областта да определят местата за пашуване и водопой на животните, да не се допускат нерегламентираните животински пазари, да се инспектира състоянието на трупосъбирателните ями, да се осъществи засилен контрол на местата за събиране на отпадъци и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама