Жълт код за интензивни валежи в Северна България

07:15, 30 юли 18 25 1953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Облачността над страната ще бъде разкъсана, през деня над Източна България по-често намаляваща до слънчево.
 
През нощта и преди обяд в отделни райони, а в следобедните часове на много места отново ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места, главно в северозападната половина на страната и Родопите валежите ще са временно интензивни. Остават условията за локални градушки.

Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са между 28 и 33 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли и ще остане без съществена промяна.
 
Жълт код за очаквани интензивни валежи е обявен в 7 области в Северна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези райони ще има валежи от дъжд, в следобедните часове, придружени с гръмотевици. Остават условия за локални градушки. Сумарните количества на валежите за денонощието се очаква да са около 20-35 л/кв.м.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, и временно усилване на вятъра. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 21 градуса, на 2000 м - около 16 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта срещу вторник на отделни, а през деня във вторник на много места в страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, главно в следобедните часове и до полунощ, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. По-голяма вероятност за значителни количества има в Западна и Централна България.
 
Температурите ще останат малко по-ниски от обичайните за края на юли - преобладаващите максимални ще са между 27 и 32 градуса.
 
И през първия ден от август ще има превалявания, но те ще са в следобедните часове и главно в Западна и Централна България, където отново са възможни интензивни, в отделни райони значителни валежи. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама