Плевенчани недоволстват за неделния битпазар пред зала "Балканстрой"

13:15, 30 юли 18 25 2611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кой и защо реши да закрива битака пред зала "Балканстрой"? Този въпрос е особено актуален сред плевенчани, а поводът за коментарите е вчерашната полицейска акция, разгонила търговците и донесла десетки актове и фишове заради неправилно паркирани автомобили в района на обръщалото на тролеите.

"Категорично не влиза в представата ми за Плевен чалга, кебапчета, крадени стоки, мръсотия и кенефи върху тревата и храстите! Ако на някой му харесва такъв Плевен, изборите са догодина - изберете си го! Отговорността сега обаче я нося аз и ще си изпълнявам задълженията, както и визията за Плевен", написа кметът Георг Спартански в гореща дискусия с гражданите във фейсбук групата "Забелязано в Плевен", където мнозина публично изразяват опасенията си от възможността любимото им място за неделен отдих да отиде в историята. "Пазари се откриват с решение на общинския съвет. Решение за "пазар" там няма и не е имало", подчертава кметът. 

Голяма част от плевенчани са на мнение, че битакът не трябва да се закрива, а трябва да бъде намерен начин, който да регламентира дейността му. Хората посочват за примери други европейски градове, където има такива пазари и те на само на никого не пречат, но и са местна атракция, предаде Pleven.utre.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама