Образуваха досъдебно производство за смъртта на родилка в Плевен

07:40, 31 юли 18 25 1888 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство за смъртта на 39-годишната родилка, която издъхна при планирано секцио в плевенската университетска болница. Окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова съобщи, че се oчакват резултатите от аутопсията и ще бъде назначена експертиза, която ще се извърши от лекари от други населени места, предаде БНТ.

Засега е разпитан само съпругът, който е подал сигнала. Предстоят разпити на медицинския екип и проверка на медицинската документация. 

От болницата отказаха коментар, преди да излязат резултатите от аутопсията. По думите на говорителя Момчил Цветков лекарите са направили всичко възможно, за да овладеят ситуацията. 

Бебето остава в тежко състояние, но с по-добри медицински показатели от деня на раждането, съобщиха от здравното заведение.

Сигнал в прокуратурата подал съпругът на починалата жена, заяви окръжният прокурор Ваня Савова. "Към настоящия момент не може да се каже има ли виновно поведение или не", каза тя. По данни на близките на починалата ден преди операцията медицинските прегледи показали, че е напълно здрава.

"До момента не е подадена жалба от тях до ръководството на болницата, но тя веднага е разпоредила проверка. Направена е аутопсия, от която се чакат резултатите. Трябва технологично време и вече специалистите ще кажат какво се е случило, тъй като не може да обяснят лекарите какво е станало. Борили са се за живота до последно реаниматорите. Най-добрите са били, но не са могли да овладеят положението. Изчакваме резултатите от аутопсията, тъй като патоанатомите са тези компетентни лица, които могат да кажат какво, всъщност, е станало", съобщи говорителят на болницата Момчил Цветков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама