Пороите отрязаха пътя към три девински села

15:05, 01 авг 18 25 1772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Девин обяви частично бедствено положение тази сутрин заради щетите от пороите през последните дни. То е в сила за селата Михалково, Чуреково и Осиково, съобщи БНР. 

Сериозно подкопани са няколко пътя в общината, като най-големи поражения и дори прекъсвания има по 13-километровия път за село Осиково, където живеят около 400 души. 

Съдействаме за доставката на продукти от първа необходимост за жителите на селото и евентуално за извозване на болни хора, съобщи за Радио Пловдив областният управител на Смолян Недялко Славов. 

Кметът на община Девин Красимир Даскалов се намира на място заедно със специалисти, които да направят оценка на състоянието на пътя Михалково – Чуреково – Осиково. 

Нови свлачища предизвикаха поройните дъждове в Ловеч. Кална и земна маса се е срутила на пътя Троян-Беклемето. Движението там е ограничено в едната лента, заради разчистване на пътя. Наводнен пътен участък има и в района на село Балканец, предаде БНТ. 

В Тетевенско продължава разчистването в няколко участъка на пътя Тетевен-Гложене, който в понеделник беше непроходим за няколко часа заради наводнения и свлачища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама