2 735 досъдебни производства са разследвани в Шуменско през 2015 г.

07:41, 01 май 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През 2015 година на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР- Шумен са разследвани 2 735 досъдебни производства. 433 са останалите неприключени от минал период.

Новообразуваните са 2 302, от тях досъдебните по общия ред са 2036, бързите полицейски производства са 223, а незабавните са 43.

В общо разследваните досъдебни производства има спад с 26 броя в сравнение със същия период на 2014 г.

През 2015 година общият брой на приключените производства, изпратени в прокуратурата е 2 114.

С повдигане на обвинение и мнение за съд са били 757. С мнение за прекратяване на наказателното производство са били 595, за спиране на наказателно производство са били 760. Всички образувани досъдебни производства са приключени в законовия срок.

Миналата година от прокуратурата са върнати четири досъдебни производства, като две от тях поради отменено постановление за прекратяване на разследването от по-горестояща прокуратура.

Тези досъдебни производства са върнати поради жалби на пострадали пред по-горна прокуратура и представяне на нови доказателства пред нея, които не са били представени в хода на досъдебното производство и в случая не се касае за съществено нарушение на процесуалните правила от страна на разследващия орган.

Други две са били върнати поради отменени присъди от по-горестоящ съд. Тези досъдебни производства са върнати поради жалби на обвиняеми пред по-горен съд и представяне на нови доказателства пред него, които не са били представени в хода на досъдебното производство.

Средната натовареност към края на 2015 г. на един разследващ полицай възлиза на 62.16 бр. досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама