Ученици от Езиковата гимназия в Плевен организираха дарителска акция за Великден

07:58, 01 май 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група ученици от Езиковата гимназия в Плевен направиха дарение на приюта за бездомни животни. Акцията бе осъществена по идея на многократния медалист от световни и европейски първенства по карате Марк Томов - възпитаник на КК "Спартак - Плевен". Хубавата новина бе съобщена от президента на клуба сенсей Милена Кирниколова.

Тя уточни, че приютът се поддържа на доброволен принцип от група граждани, които със собствени средства осигуряват храна и лекарства за бездомни кучета.

От своя страна Марк сподели, че освен карате има и друга голяма страст - животните. Самият той отглежда в дома си редки видове - хамелеон, тарантули, змии, екзотични видове гущери и др. Идеята му да помогнат на бездомните животни споделят и група негови съученици и приятели, и след добра организация я осъществяват в първия ден от Великденските празници-29 април.

Те успяват да съберат в собственоръчно изработената кутия за дарения средства, с които закупуват към 100 кг. различна храна, лакомства, чинии за хранене, завивки и играчки за животните.

Ето част от екипа, който успява да осъществи тази благородна мисия: Марк Томов - главен идеолог и организатор, Катрин Христова, Камелия Тончева, Никол Йорданова – трите от 6В клас на ГПЧЕ, които направиха кутиите за дарението и събираха средствата(с разрешение на директора); група ученици от ГПЧЕ и други училища, които се включиха със закупени от тях храна и играчки.

„Тази наша инициатива е показно за това, че трябва да се грижим за безпомощните", казват младежите и споделят, че акцията е пример е за активна гражданска позиция. Надяват се и други хора да последват техния пример и да отделят минимални средства за животните в нужда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама