Нови задържани в Щутгарт, където се провежда конгресът на партия Алтернатива за Германия

08:19, 01 май 16 / Свят 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на арестуваните в германския град Щутгарт расте, след размирици пред сградта, където се провежда двудневният конгрес на антиимигрантската и евроскептична партия Алтернатива за Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

До арестите се стигнало, след като по-рано в събота избухнали сблъсъци между членове на партията и леви активисти.

Очаква се днес партията да приеме за първи път от основаването си през 2013 г. манифест. В него ще бъдат включени формулировки като "Ислямът не принадлежи на Германия".

Днес членовете на партията ще обсъдят и въпроса за минималната заплата в Германия. Вчера те гласуваха решение да се противопоставят на имиграцията в страната като източник на работна ръка за германската икономика. Пак вчера мнозинството от делегатите гласува и срещу членството на Турция в Европейския съюз.

С мнозинство от 52 процента от гласовете на делегатите партията взе решение за разпускане на клона на Алтернатива за Германия в провинция Саар, където тя е обвинена в контакти с крайнодесни екстремисти.

В конгреса участваха 2000 членове на партията. Пред сградата, в която се провежда форумът, протестираха над 1500 души, някои от които маскирани, а други размахващи прътове. Демонстрантите блокираха улици и палиха автомобилни.

Над 1000 полицаи бяха разположени в Щутгарт, за да предотвратят безредиците. Демонстрантите носеха плакати, на които пишеше: "Нацистите да си вървят, а бежанците да останат!" и "Довиждане Алтернатива за Германия, Нацистите вън!".

Сблъсъците продължиха няколко часа.

Източник: БТА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама