Даниел Панов: Нека помним, пазим и предаваме на нашите деца българските традиции на Великден

10:27, 01 май 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уважаеми граждани на община Велико Търново,

Братя и сестри в Христа,

 

Пред нас е най-светлият празник в годината за всички християни – Възкресение Христово.

В тези празнични дни душата възликува открито, свободно и с щедрост за най-голямото чудо в света – победата над смъртта.

Възкресение Христово е празник на празниците и тържество на тържествата. Ден на победата над смъртта и тлението, ден на преодоляването на злите сили в нас и в света, празник на светлината.

Св. Григорий Богослов пише: „Христос възкръсна от мъртвите – възкръснете с Него и вие; Христос е в Своята слава – възлезте и вие към Неговата слава; Христос се изтръгна от гроба – освободете се и вие от оковите на греха!” .

Нека нашите сърца се възрадват на вестта за възкръсналия Христос. Нека светлината на Христовото Възкресение прогони от нашия живот мрака и да го изпълни с дела на Божията правда, любовта и милосърдието. Нека се помолим Бог да ни дарува здраве, мир, благополучие и спасение.

Нека помним, пазим и предаваме на нашите деца многовековните български традиции на Великден. Нека в дните на Възкресение Христово бъдем заедно със семействата си, с близките си и любими хора за споделим тези радостни мигове.

Нека, спазвайки традицията през следващите 40 дни като нашите предци се поздравяваме с хилядолетният радостен възглас „ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ“.

 

Кмет на Община Велико Търново

Даниел Панов

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама