Около 200 социалисти на шествието за 1 май, искат "Работа! Растеж! Развитие!" (снимки)

11:37, 01 май 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 200 души се включиха в шествието, организирано от БСП по повод Деня на труда - 1 май, предаде репортер на София Topnovini.bg. Празничното шествие тръгна от кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Раковски", а крайната му точка е Борисовата градина.

Под звуците на "Велик е нашият войник" и руски военни песни социалистите и поддръжниците им развяха червени знамена. На транспарант се чете и целта на шествието "Работа! Растеж! Развитие!".

Пред участниците в празничния митинг лидерът на столичното БСП Калоян Паргов заяви, че в днешно време българите нямат право на труд. "Младите хора са принудени да бягат, защото страната ни не им предлага перспектива. Ние, които останахме тук, искаме справедливи условия на труд. А какво се случва? Малкият и среден бизнес е притиснат до стената, няма икономика", посочи Паргов. И допълни, че България има огромна армия, но не от войници, а от безработни.

"Работещите бедни нарастват, за това време да кажем стига толкова", заяви лидерът на БСП-София.

В шествието се включиха и лидерът на БСП Михаил Миков, евродепутатът от БСП Илияна Йотова, депутати и общински съветници от партията. "Ние казваме - незабавно прекратете преговорите за споразумението със САЩ и Канада. Това споразумение означава загуба на суверенитет, загуба на работа за европейците, означава загуба на стандартите и загуба на чистата храна от пазара", каза Йотова, след като поздрави хората както за Великден, така и за Деня на труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама