Отслужиха литургия за Второ възкресение в новия храм „Възкресение Христово”

15:32, 01 май 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици великотърновци се събраха на Великден в новия храм „Възкресение Христово”, който се намира в парк „Руски” в старата българска столица. Там великотърновският митрополит Григорий и свещеници отслужиха литургия за т.нар. Второ възкресение, по време на която на различни езици се четат текстове от Евангелието, описващи чудото. Кметът на Велико Търново  Даниел Панов също присъства на службата.

„Бъдете добронамерени в мислите и делата си, не позволявайте на злобата да присъства във вашето ежедневие. Нека помним, пазим и предаваме на нашите деца многовековните български традиции на Великден. Нека в тези светли дни бъдем със семействата си, с близките си и любими хора и да споделим с тях радостните мигове. Възкресение Христово е празник на празниците и тържество на тържествата - ден на победата над смъртта и тлението, ден на преодоляването на злите сили в нас и в света, празник на светлината”, обърна се кметът на община Велико Търново към стотиците миряни, събрали се в църквата.

След края на службата Даниел Панов и митрополит Григорий раздадоха великденски пакети с осветено яйце и козунак на всеки от присъстващите. Те бяха осигурени от Общината и спонсори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама