„Тотал“ не замърсявал Черно море

15:56, 01 май 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева определи като шанс за България проучванията за газ в Черно море. „Темата с провеждането им е много чувствителна, затова изключително строго следим да се спазват всички изисквания, произхождащи от екологичното законодателство“, каза министър Василева в предаването на БНТ “Денят започва с Георги Любенов”.

„Всички трябва да бъдат спокойни, защото технологията, която ще се прилага, е най-съвременната и е щадяща околната среда. Взети са всички мерки по отношение на изисканите проучвания, които са проведени от 2012 г. до сега, разработени са всички координационни действия и планове за недопускане на каквото и да е замърсяване“, подчерта министър Василева.

За да не се повтори замърсяването от август миналата година в с. Лозенец, екоминистерството е отпуснало 750 000 лева за изграждането на задържателен резервоар. Съоръжението ще подпомага работата на съществуващата пречиствателна станция в случаите на пренатоварване, като задържа част от отпадните води и ги преработва през нощните часове.

Кметът на община Царево гарантира навременното изграждане на това съоръжение до новия летен сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама