Групировката “Ястреби за свободата на Кюрдистан” пое отговорност за нападението в Бурса

08:05, 02 май 16 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кюрската групировка „Ястреби за свободата на Кюрдистан“ (ТАК) пое отговорност за нападението в двора на най-голямата джамия в северозападния турски град Бурса – Улу Джамия, предават местните медии.

На сайта си отцепилата се от Кюрдската работническа партия (ПКК) групировка съобщи, че нейна активистка е извършила нападението, при което бяха ранени 13 души. В изявлението се каза още, че жената камикадзе взривила експлозивите, преди да достигне набелязаната мишена. Припомняме, че след инцидента полицията съобщи, че именно по-ранното взривяване е предотвратило голям брой жертви.

Експлозията избухна в сряда в центъра на град Бурса, в близост до историческата джамия Улу Джами в 17,25 българско време. Според властите, експлозията е предизвикана от атентаторка-самоубийца, която е и единствената жертва.

Групировката „Ястреби за свободата на Кюрдистан“ пое отговорност за двете нападения, извършени в Анкара, които отнеха живота на близо 60 души и предупреди, че ще продължи да напада онези, които носят отговорност за операциите срещу кюрдите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама