Димитър Иванов: Местан никога не е бил харесван от никого, за това ще потъне

08:33, 02 май 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местан никога не е бил харесван нито в ДПС, нито в обществото. Причината е, че е много хлъзгав. За това и в момента Лютви Местан потъва. Това коментира в ефира на БТВ преподавателят по национална сигурност проф. Димитър Иванов.

Той посочи, че новата формация на Местан – ДОСТ, „няма кауза, която да е родолюбива и не е за добруването на нашата нация“.

„В тази имат финансови интереси и някакви други интереси. За това и потъват. ДОСТ няма шанс да бъде какъвто и де фактор на политическата сцена у нас“, категоричен е професорът.

Той посочи, че създаването на ДОСТ е опит да се отслаби ДПС и да се създаде напрежение. „Защото турското политическо управление не е съгласно с протурските нагласи на Доган. За това направи партия на Местан, която да е послушна и да изпълнява“, каза Иванов.

Отсече, че и кой не е разбрал истинската идея за „ремонт на изборния кодекс“, от който никой не е останал доволен. „Част от коалиционните партньори на ГЕРБ и на Бойко Борисов, искат да бъдат отрязани гласовете на гласовете извън страната, които идват от Турция“, каза професорът, но допусна, че това няма да се получи.

Запитан дали Михаил Миков ще бъде преизбран за лидер на левицата на предстоящия конгрес на партията, професорът обясни, че това няма никакво значение. Важно било не кой е лидер на БСП ако „той се движи в рамките на очертаната история и традиция на партията“.

„Не допускам, че Борисов ще се кандидатира за президент, защото това не е в негов интерес. Ако се кандидатира той ще загуби реалната власт в държавата“, коментира Иванов по повод предстоящите през октомври президентски избори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама