Десетки популярни личности четат истории за Европа

09:05, 02 май 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод 9 май – Деня на Европа – популярни личности ще четат интересни и забавни истории, посветени на мира и единството в Европейския съюз. Голямото публично четене под надслов „Истории за Европа“ ще представи 10 специално подбрани текста, написани от любители на късия разказ – хора с различни професии и на различни възрасти, които споделят своите преживявания като граждани на ЕС. 

Глас на разказите за Европа ще дадат ръководителите на Информационното бюро на ЕП и на Представителството на Европейската комиси Теодор Стойчев и Огнян Златев, журналистите Драгомир Симеонов, Милена Милотинова и Камен Алипиев, актьорите Константин Лунгов, Мая Бежанска и Силвия Петкова, спортната звезда Симона Пейчева, младата писателка и оперна певица Мила Михова и др. Всички те ще прочетат избрани откъси от участвалите в проекта истории.

Специално създадено Facebook събитие вече отправи предизвикателство към всички любители на литературния формат „Пощенска кутия за приказки“ да развихрят своето въображение и да създадат своята история за Европа. За по-малко от 10 дни над 28 истории, посветени на мира, единството и общуването между гражданите в Европейския съюз, дадоха заявка за предстоящото четене. 10 от тях ще бъдат селектирани от организаторите на инициативата и ще бъдат прочетени на събитието.

Събитието ще може да бъде проследено на живо точно в 19.00 часа на 9 май на интернет страницата на Информационното бюро на Европеския парламент www.euraparl.bg. Специално организирана томбола ще отреди ексклузивни покани за четенето на 10 почитатели на формата, които са се регистрирали чрез име и e-mail адрес в специално съсздадена платформа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама