В Сирия се водят преговори за примирие в Алепо

09:34, 02 май 16 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Сирия се водят преговори за установяване на примирие в района на град Алепо, където повече от седмица се водят ожесточени боеве, съобщава Би Би Си. Британската обществена медия се позовава на началника на руския координационен център за премиряване на враждуващи страни генерал-лейтенант Сергей Кураленко. По думите му в момента се водят активни преговори за установяване на примив е провинцията. От своя страна САЩ заявихам че прекратяването на огъня в района на размирния град е приоритет в работата по разрешаването на сирийския конфликт.

Междувременно в неделя държавния секретар на Щатите Джон Кери пристигна в Женева, където ще се срещне със специалния пратеник на ООН за Сирия Стефанде Мистура. Двмата ще обсъдят ситуацията в близкоизточната страна и по-конкретно продължаващите усилия за налагане на спиране на сраженията в цялата страна, доставките на хуманитарни помощи и подкрепата за политическия преход.

Над 200 души загинаха при различния нападения в Алепо през последните седем дни.

В полунощ в петък в провинциите Източна Гута и Латакия влезе в сила "режим тишина", който трябва да продължи до понеделник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама