Росен Плевнелиев се включва в честванията на Априлското въстание

09:44, 02 май 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в тържествената програма по повод 140 години от Априлското въстание. Това ще се случи в Копривщица, като 2 май е празника на града. Програмата ще се проведе под патронажа на държавния глава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На пл. „20 април“ в Копривщица президентът ще даде начало на тържествата и ще приветства жителите и гостите на града. Държавният глава ще присъства на театрализирания спектакъл-възстановка „Първа пушка“ на събитията от април 1876 г. и ще се поклони пред паметника на Тодор Каблешков в града.

В училище „Св. св. Кирил и Методий“ президентът ще разговаря с ръководството на Общината, след което ще присъства на концерт на фолклорния ансамбъл „Българе“.

Тържествена проверка-заря по случай 140 години от Априлската епопея на пл. „20 април“. Президентът Росен Плевнелиев ще произнесе тържествено слово, след което ще се проведе вечерна проверка в памет на падналите за свободата на България.

Председателят на парламента Цецка Цачева ще участва в събора-поклонение на местността Оборище. Честването ще започне в 11.00 часа с тържествен молебен-водосвет. Председателят на Народното събрание ще произнесе слово по случай паметната дата. Цачева ще поднесе цветя на паметника „Оборище”. И тази година по традиция ще бъде връчена наградата „Оборище”, учредена от Сдружението на възрожденските градове в България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама