Пловдивчанката Виктория Радева грабна две шахматни награди в Турция

11:33, 02 май 16 / Спорт 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14-годишната пловдивчанка Виктория Радева зае второ място в крайното класиране на шахматен турнир до 18 години, който се проведе от 29 април до 1 май в турския град Сардес, близо до Измир.

Това бе десети юбилеен турнир, в който участват медалисти от турските юноши и девойки, както и гости от Азербейджан. Организаторите бяха впечатлени от разнообразната игра на ученичката от Търговската гимназия и изявиха желание да я канят и на следващите издания на турнира.

Вики бе там по препоръка на GM Александър Делчев и шахматен клуб "Чесбомб". Веднага след като се завърне от Турция, Вики се пуска и на турнира в хотел "Империал" от 3-до 7 май , който се организира от ШК "Чесбомб".

В съседна Турция шахматът е на огромна почит, като има градове , в които 20 % от населението са регистрирани шахматисти. На турнира в Сардес участниците бяха разделени на групи до 7,9,11 и 18 години, като момчета и момичета играеха заедно.

Въпреки ентусиазма спокойно може да се каже, че организацията на българските турнири е  на доста по-високо ниво. Въпреки неразбориите около настаняването, като тези, че Вики единствена бе настанена в един хотел, играеше в друг, а се хранеше в трети, нашето момиче показа класа . След 36-часово пътуване при пристигането си се включи в първия кръг и  го спечели.  Освен наградата за 2-ро място в крайното класиране Радева получи и награда за най-добре представила се девойка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама