Започнаха Майските дни на културата в община Долни чифлик

13:31, 02 май 16 / Култура 25 686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С преглед на художествената самодейност, който се провежда днес в местността Марин тепе с над 500 участници, започват Майските дни на културата в община Долни чифлик. В рамките им общинският духов оркестър ще отбележи 5 години от създаването си с концерт на 4 май. Ден по-късно е фолклорният събор в с. Старо Оряхово.

На 9 май ще бъде наредена и открита изложбата на 8 местни художници, поканени от община Долни чифлик. Навръх празника на славянската писменост техните картини ще бъдат показани пред широката общественост в ритуалната зала в читалище „Изгрев”.

Варненският Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ ще гостува в Долни чифлик на 14 май с постановката си „Свекърва“. Очаква се залата от 450 места в читалище „Изгрев“ да бъде препълнена. На следващия ден на площада е концертът на рок групите „Алегория „ и  „Аспект”, а в навечерието на 24 май в Долни чифлик ще забие групата  „Б.Т.Р.“, която за два часа ще изпълни своите хитови парчета.

В Деня на братята Кирил и Методий  ще има тържествена церемония по раздаване на наградите „Долни чифлик” на най-успешния школски директор, учители и на най-добрия ученик на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама