Ето как се шофира по объркващата маркировка на бул. „Стефан Стамболов“ (видео)

14:51, 02 май 16 / Любопитно 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако и вие сте сред шофьорите, които се объркват от новата маркировка по бургаския бул. „Стефан Стамболов“ от кръговото на „Мираж“ по посока изхода на града, ще ви е интересно да видите видеото по-долу. То е дело на Михаил Попов от организацията „Безопасни улици“, който е решил да монтира нещо като инструкция за шофиране в тази отсечка.

Мотивът да го направи е случаят отпреди няколко дни, когато на същото място за малко да възникне пътен инцидент между неговия автомобил  и „Ауди 80“. Попов публикува запис на станалото, направен от камерата в колата му. На клипа се вижда как шофьорът отпред умишлено набива два пъти спирачка, създавайки реална предпоставка за катастрофа.

Видеото предизвика много коментари в социалните мрежи – едни в защита на Попов, други заявявайки, че той е нарушител. Много от мненията обаче са, че за случилото се голяма вина има и начертаната маркировка на отсечката. Мнозина шофьори споделят, че тя е объркваща и очакват много подобни сблъсъци на това място, особено през лятото, когато трафикът ще се увеличи многократно с пристигащите от вътрешността на страната автомобили.   

„След като пуснах клипа с аудито, разбрах, че масово хората не са запознати с това какво всъщност се случва там. Преди да ми се случи това, като виждах, че колите пред мен не спазват маркировката, си мислих, че го правят, защото няма други коли около тях. Обаче се оказа, че всеки, забързан в ежедневието си, просто не обръща внимание на тази "дребна промяна" по тази улица. Или просто им е все тая...“ – пише Михаил Попов като коментар към видеоинструкцията.

„България е странна държава със странни хора... Решава някой да посочи на обществото някакъв проблем и веднага всички започват да му търсят кусури, вместо да погледнат сериозно на проблема, за който алармира. Ама нали е по-добре да оплюем някого, отколкото да се замислим, че можем да попаднем в такава ситуация, било то от едната или от другата страна“ – посочва борецът за пътна безопасност.

Михаил Попов смята, че Общината или трябва да промени лентите за движение на тази отсечка, което е по-добрият вариант, или да сложи там постоянна камера, за да не карат бързо шофьорите и да виждат маркировката.

Подобна промяна вече бе направена на бул. „Стефан Стамболов“ от болницата в посока кръговото за „Мираж“. Отначало буслентата на завоя пред магазин „Макданолдс“ беше непрекъсната, което затрудняваше шофьорите да направят десен завой към бул. „Никола Петков“. Впоследствие буслентата бе коригирана на прекъсната, което позволява на водачите по-лесно да извършват маневрата надясно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама