Красимир Станев: Сигурността е предимство на българския туризъм тази година

15:41, 02 май 16 25 1500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Освен качеството на обслужване, успех на българския туризъм ще донесе запазването на сигурността, заяви изпълнителният директор на най-голямата туристическа компания „Албена” АД Красимир Станев. „Заради този коз, който държи в момента България, нашите курорти ще бъдат пълни с гости. Защото е сигурно и спокойно в нашите курорти. В пъти е по-сигурно, отколкото в момента да почиваш в курорт в Анталия”, посочи той. И допълни, че „турският хотел е прекрасно организиран, на четирите края на който има вишки и там пазят автоматчици със заредени автомати Калашников. Ходят със заредени пистолети и пазят своите гости. Защото сигурността е застрашена, там е опасно”.

За гарантиране сигурността на туристите в курорта засилват ведомствената охрана и взаимодействието с полицията. Очаква се и тази година румънски полицаи да патрулират заедно с българските си колеги на територията на ваканционното селище.

В Албена е изградена система за видеонаблюдение. Тя е с над 100 камери. Има център за наблюдение, хора, които ги следят. Записите се пазят за определено време. Пропускателният режим е част от сигурността.

„Сигурността е въпрос на оцеляване. Ако докажем, че продължаваме да сме сигурни и стабилни, успехът е на наша страна”,  Станев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама