Йенс Столтенберг: НАТО не иска конфронтация с Русия и нова студена война

17:14, 02 май 16 / Свят 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"НАТО не иска конфронтация с Русия, надпревара във въоръжаването и нова Студена война, но смята за важно да реагира на действия, свързани с демонстрация на военна сила и на средства за възпиране от страна на Москва", заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Пактът смята за важно да реагира на действия, свързани с демонстрация на военна сила и на средства за възпиране от страна на Москва. "Важно е да държим отворени каналите за политически диалог и да намерим пътища за намаляване на напрежението и за избягване на недоразумения. Ние трябва да бъдем, от военна гледна точка, решителни, предсказуеми и силни. Само тогава можем да отиваме на политически диалог с Русия", подчерта той.

Във връзка с плановете на НАТО за разполагане на допълнителни войски в Прибалтика и в Полша Столтенберг поясни, че НАТО не се кани да разполага за постоянно хиляди войници и добави, че понастоящем алиансът не вижда опасност от нападение срещу някоя страна членка на НАТО.

Солтенберг отхвърли възможността за военна намеса срещу "Ислямска държава" в Либия, но добави, че при молба от либийското правителство организацията ще помогне за изграждане на структурите за сигурност в страната.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама