Банскалии скочиха срещу Вапцарови, стартират подписка

17:25, 02 май 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Банскалии скочиха на наследниците на поета Никола Вапцаров след поредния скандал, който се опитаха да забъркат в ефира на Нова телевизия тази сутрин. Те отново поискаха да влязат във владение на 25 на сто от музея на автора на "Моторни песни".

В 9 часа семейство Вапцарови бяха забелязани от 10-ина жители на курортния град, които тръгнаха към тях с намерението да ги линчуват, ако още веднъж опитат да нахлуят в сградата. Никола Николов Вапцаров и баща му Никола Борисов Вапцаров се оттеглиха в неизвестна посока, явно усетили, че нещата няма да се развият в тяхна полза.

Наглостта на Никола Вапцаров - младши стигна до там, че нарече кмета на Банско "крадец" в ефир и заяви, че е откраднал милиони левове. Пред Благоевград Topnovini.bg градоначалникът обясни, че е в чужбина и ще прегледа репортажа подробно като се върне.

"В момента съм в чужбина. Връщам се довечера и ще прегледам запис на репортажа. След това веднага ще заведа съдебен иск за набеждаване", заяви Икономов.

Утре пък стартира подписка "Да спасим музея на Вапцарови от вапцаровци". Всеки желаещ да се включи може да го направи на площада в курортния град. Там може да се запознае и с поредните искания на наследниците на великия поет, които явно искат отново да продадат музея на държавата.

Припомняме, че в четвъртък вечерта полиция изведе семейството на Никола Борисов Вапцаров след като четиримата му членове отказаха да напуснат сградата въпреки, че работното време беше свършило. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама