Лятно училище в софийския зоопарк - за 19-та година поред

18:48, 02 май 16 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 11 май започва записването за лятното зооучилище в столичния зоопарк. В игрите и експериментите децата от 7 до 14 години се запознават с животните, навиците им, работата на зоопарка и т.н.

Лятното зооучилище се провежда всяка година от 1998 година през юни и юли в сградата на Екологичния център.

През юни програмата е за деца от 7 до 10 години. Всяка група има занимания в рамките на 5 дни (от понеделник до петък) от 10 до 15.30 часа по специално създадена програма за екологично образование в зоопаркови условия. През месеца в центъра се сформират 4 групи до 20 деца.

През юли програмата е за деца от 11 до 14 години. Заниманията са организирани по същия начин, както за по-малките деца, но програмата е с по-различно съдържание.

Всяка група ще се състои от 20 деца. Таксата за петдневната програма е 60лв. и е утвърдена от Столичния общински съвет. 

Всяко дете ще получи специално разработени учебни материали – тетрадка и др., както и всички необходими материали свързани с програмата. Зоопарка не осигурява храна и транспорт. Занятията на лятното зооучилище са от понеделник до петък от 10 до 15,30 часа. Децата трябва да си носят шишета за вода и обяд, да бъдат спортно облечени, желателно е да са с шапки. 

„Поради големия интерес и ограничения брой места любезно молим родителите на децата, които вече са участвали в програмата да дадат възможност на тези, които не са, да се запишат. Основните теми и елементи на програмата са същите, в някои от игрите и загадките има елементи на изненада, които губят своя ефект, когато децата вече са участвали в зооучилището“, призовават в заключение от екипа на столичния зоопарк.  

Програмата по дни можете да видите тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама