15 награди за таланти от Търговище на конкурс в Хисаря

07:00, 03 май 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 награди донесоха в Търговище талантливите деца от музикална школа "Ню войсис".  Призовете са от четвъртия национален младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета”, който се се проведе в Хисаря. Форумът е включен в Културния календар на Министерство на културата. Той се организира от Сдружение „ 15 лалета” с подкрепата на Общината, Читалище „Иван Вазов и СОУ „ Христо Смирненски”.

„Конкурсът има за цел да даде поле за изява на талантливи деца и младежи, които да общуват на универсалния език на музиката. Състезателният характер на събитието гарантира високо изпълнителско майсторство и стремеж към непрекъснато развитие на артистичните и вокалните им заложби. Квалитетно жури председатесвано от Мими Иванова и членове Развигор Попов, Росица Кирилова, Мая Райкова и др. оценяваше талантливите изпълнители”, разказа ръководителят на търговищката школа Десислава Станкова.

Участниците се състезаваха в пет възрастови групи в категроии за индивидуални изпълнители, вокални дуети и триа и вокални формации.

В  направлението  „С песните на Мими и Развигор”   Ебру Хайрединова спечели първото място в първа възрастова група, а  Сесил Алпер взе приза при по-големите. Изпълнители от музикална школа "Ню войсис" спечелиха още три трети награди и две поощрения.

В другото направление "Петнадесет лалета" квинтетите на школата бяха най-дори във втора и в четвърта възрастова група, а като индивидуални изпълнители първи места взеха  Елена Добрева  и Ебру Хайрединова .

В направление „Ние и песента” за нов аранжимент на песен репертоара на Мими Иванова или създадена от Развигор Попов с трето място бе отличена Диана .

Ръководителят на музикалната школа Десислава Станкова получи награда за вокален педагог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама