Свикват на заседание Общинския съвет на Балчик за мандат 2011-2015 г.

08:06, 03 май 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 5 май е насрочено заседание на Общинския съвет на Балчик, който бе действащ за мандата 2011-2015 г.  Председателят Виктор Лучиянов свиква сесията във връзка с получено писмо на областния управител.

До удължаването на правомощията на Общинския съвет от предишния мандат се стигна след като Административният съд в Добрич и Върховният административен съд касираха изборите за общински съветници в Балчик. Резултатът от изборите на 25 октомври 2015 г. бе обявен за недействителен, след като бяха установени нарушенията в секцията в с. Безводица след подадена жалба от ДПС.

На база на окончателното решение на съда, Общинската избирателна комисия възобнови правомощията на предходния местен парламент и уведоми Централната избирателна комисия за това. От своя страна, ЦИК вече предложи на президента да насрочи нови избори за общински съветници в община Балчик.

Общинските съветници от предишния мандат ще вземат решения до полагането на клетва от новите. ОИК реши също, че всички актове и решения, взети досега, са легитимни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама