Съдят два пъти зам.-кмет на Свиленград, че е блъснал с кола дете

08:21, 03 май 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът на Свиленград Мария Костадинова се изправи 2 пъти на подсъдимата скамейка за едно и също нещо. На 12 февруари 2014 г., тя шофирала лек автомобил Мицубиши „Колт”, в района на спортното училище в Хасково, на пешеходна пътека блъснала дете. Мария Костадинова обаче не останала на място, за да изчака полицаите, а си тръгнала. Раненото момиче било откарано в болницата от познати на Костадинова. Детето било спасено, но получило травми на левия крак.

Костадинова била предадена съд. Магистратите от Районен съд Хасково я освободили от наказателна отговорност, постановили глоба от 1 000 лв., и я лишили да шофира за 4 месеца. Това е станало на 22 юни 2015 г. Малко по-късно окръжните съдии Стратимир Димитров, Кольо Димитров и Филип Филипов изменили решението на колегите си от Районен съд – оставили глобата, но отменили забраната за шофиране на автомобил.

По време на процеса Мария Костадинова  обяснявала, че не е избягала от местопроизшествието, а че е тръгнала, защото водила нейн близък на лекар в болницата, където имала запазен час за преглед в Онкологично отделение. Пред съда тя заявила, че е осигурила свои познати, които да откарат детето в Бърза помощ и да повикат полиция.

Междувременно, докато вървяло делото на двете съдебни инстанции от полицията съставили акт на водачката. Наказателното постановление е от 12 март 2014 г. Според него зам.-кметът трябва да плати глоба от 250 лв и е наложена забрана да шофира за 1 месец.

Мария Костадинова обаче обжалвала и заявили, че не може едновременно да й се търси наказателна и административна отговорност.  Според оповестеното на интернет страницата на Районен съд Хасково, съдия Пламен Георгиев е отменил наказателното постановление заради допуснати съществени нарушения при издаването му.

Това решение може да бъде обжалвано пред състав на Административен съд Хасково.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама