Раздават пакети с храни за бедни в Стара Загора

08:30, 03 май 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Допълнителни индивидуални пакети хранителни продукти за нуждаещи се ще бъдат раздадени до Гергьовден, съобщи  Любомир Пеев, директор на Областната дирекция „Социално подпомагане“  Стара Загора.

Те са останали неразпределени от предишната акция проведена в началото на годината и сега ще бъдат раздадени чрез местните пунктове на Българския червен кръст. Тогава са били раздадени 7202 пакета от общо предвидени 8373.

Останалите 1171 пакета с храни ще бъдат разпределени в 11-те общини в областта. За община Стара Загора са предвидени 288 пакета.

Право на допълнителната помощ имат лица с доход до 300 лв., майки на деца с увреждания и други нуждаещи се. За да проверят лицата дали имат право да получат помощта, социално слабите трябва да потърсят списъците с одобрени в кметствата на селата или в дирекциите за социално подпомагане, обясни Любомир Пеев.

Пакетите са осигурени по Оперативната програма за храни и чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Те съдържат брашно, спагети, компот, конфитюр, леща, локум и нектар.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама