Даниел Митов заминава на посещение в Хърватия

09:56, 03 май 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на външните работи Даниел Митов ще направи официално посещение в Република Хърватия на 3-ти и 4-ти май, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В рамките на визитата си в столицата Загреб министър Митов ще се срещне с колегата си д-р Миро Ковач. Сред обсъжданите теми ще са двустранните отношения, миграционната криза, ролята на двете страни за развитието на региона и ситуацията в Близкия изток.

По време на посещението министър Митов ще разговаря и с президента на Хърватия Колинда Грабар - Китарович, с председателя на Хърватския Сабор Желько Райнер, с председателя на парламентарната комисията по европейски въпроси Гордан Яндрокович. Външният ни министър ще изнесе и лекция в Представителството на Европейската комисия в Загреб.

През 2008 г. военно-политическият блок НАТО изпрати писмо до Хърватия, в което кани страната да започне официално преговори за присъединяване към организацията. На 1 април следващата година държавата е приета в Алианса, а на 1 юли 2013 г. Загреб се присъединява и към Европейския съюз, припомнят от Външно министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама