Пеевски е продал три от офшорките си

12:14, 03 май 16 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от ДПС Делян Пеевски епродал три от офшорните си компании - Redwood Capital Ltd. и Uno de senso Group Ltd. Пеевски посочва и че вече не притежава Richi International Ltd., придобиването на която беше обявил в първите дни на януари.Това става ясно от подадена от него нова деклрация по закона за конфликт на интереси, съобщава dnevnik.bg.

Неотдавна премиерът Бойко Борисов обяви, че Пеевски напуска страната.

Декларацията е с дата 28 април - последният работен ден преди народните представители да излязат във великденска ваканция.

Липсата на повече информация не позволява с точност да се установи в кои държави са регистрирани тези компании, а съответно и с какво се занимават и имат ли собственост и участия в други компании.

В края на април се разбра, че Пеевски е продал дела си от 18% в пловдивската фабрика за цигарени опаковки, филтри и гилзи "Юрий Гагарин" на свързаната с него компания "Дореко комерс". Прехвърлянето бе направено на 20 април при цена от 38 лв. на акция, или общо 6.87 млн. лв.

"Дореко комерс" e собственост на Doreco Limited от Британските Вирджински острови, като под шапката ѝ има няколко компании, свързани с депутата от ДПС. "Дореко комерс" е собственик на "Принт трейдинг" – под старото си име "ИПК родина 1" дружеството беше инвеститорът в печатницата за изданията на семейството на Пеевски.

През март Пеевски обяви, че се отказва от намерението си да купи "Химко" и като цяло се отказва да прави бизнес в България. Междувременно се беше разделил с официалния си дял от 5 на сто в "Булгартабак холдинг". Проверка на "Капитал" по-късно установи, че акциите са продадени на офшорна компания, свързана с него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама